Muruku is the best snack! Rasanya yang rangup kriuk kriuk buatkan ketagih, asyik nak makan lagi. Hmm, apa kata buat sendiri? Boleh makan banyak-banyak sambil layan Netflix! Jom... 1..
Cara buat Resepi Muruku Rangup, Sedap dan Enak dengan Resepi Muruku Alagappa's sempena Aidil Fitri 2021. Ikuti video ini untuk cara membuat Muruku Rangup den... Cara Buat Maruku. Bahan-Bahan: 1 bungkus tepung muruku – digoreng tanpa minyak 2 sudu besar bijan – digoreng tanpa minyak 1 sudu besar jintan manis 2 sudu besar. Letak kitchen paper untuk menyerapkan minyak yang berlebihan dari murukku. Bekas untuk meletakkan murukku selepas diserap minyak. Sudu atau garpu atau chopstick. Especially makanan yang menjadi kudapan wajib setiap kali ada musim perayaan, apa lagi kalau buat muruku! Bukan sahaja waktu Deepavali je jumpa, semua jenis raya, bukan. Dengan membuatnya sendiri, tentulah rasanya berbeza sebab yang yang buat tu diri kita sendiri kan.. Cara-cara menyediakannya. 💚1 bungkus tepung beras pulut, 500gm.. Jadi muruku ni bukan asing lagi bagi kita semua. Bagi anda yang tercari-cari resipi muruku yang sedap, mudah disediakan serta rangup, boleh cuba aneka resipi muruku asli. Ikut resipi muruku ini dan cuba buat mengikut cara yang telah diajar. Pasti kita akan dapat muruku berbentuk bulat-bulat. Paling penting muruku itu rangup. Jom kita ikuti satu persatu bahan dan cara-cara di bawah. Bahan-bahan: Cara-cara penyediaan: 1. Menggunakan mesin falcon, masukkan semua bahan ke dalamnya. Boleh juga diuli guna. Maruku adalah ringan, sedap, rangup, senang dibuat dan murah kosnya. Maruku yang biasa berbentuk bulatan seperti pada resepi ini. Maruku dibuat menggunakan acuan khas. Perasa. Muruku boleh dimasak dengan berperisa asli atau menggunakan cheese. Ianya menggunakan bahan-bahan yang mudah diperolehi. Cara penyediaannya sangatlah mudah..
Ikut resipi muruku ini dan cuba buat mengikut cara yang telah diajar. Pasti kita akan dapat muruku berbentuk bulat-bulat. Paling penting muruku itu rangup. Jom kita ikuti satu persatu bahan dan cara-cara di bawah. Bahan-bahan: Cara-cara penyediaan: 1. Menggunakan mesin falcon, masukkan semua bahan ke dalamnya. Boleh juga diuli guna. Maruku adalah ringan, sedap, rangup, senang dibuat dan murah kosnya. Maruku yang biasa berbentuk bulatan seperti pada resepi ini. Maruku dibuat menggunakan acuan khas. Perasa. Muruku boleh dimasak dengan berperisa asli atau menggunakan cheese. Ianya menggunakan bahan-bahan yang mudah diperolehi. Cara penyediaannya sangatlah mudah..
Te Amo X 1000 Veces Copiar Y Pegar