Itulah rangkuman 10 resepi agar-agar yang pernah ana masak sendiri dan terbitkan di blog picisan www.anajingga.com , sekadar berkongsi idea untuk puan-puan.
Lubuk pelbagai resipi-resipi agar agar bandung yang hebat yang dikongsi oleh chef-chef rumahtangga seperti anda! Rendam agar-agar dlm air. Biar agak kembang. 2. Masukkan dalam periuk bersama air. Masak hingga larut. 3. Bila dah larut masukkan susu cair dan sirap. Kacau. 4.. Campur air cri brsma air biasa dan air koktel buah-buahan menjadi 1300cc. Kemdian masukkan campuran air cri , lebihan buah-buahan koktel dan ssu cair ke dlm lebihan agar-agar . Kacau. Susun cincau atau lengkong yang dipotong kecil di dalam bekas. Tuangkan agar-agar yang dimasak ke dalam bekas yang berisi cincau. Biarkan agar-agar sejuk dan. Dalam periuk satukan 3 cwn air, serbuk agar2 dan gula larutkan di atas api yg sederhana. Bila dah larut masukan susu cair dan sirap kordiel Rose. Kacau sebati dan rasa -. Koleksi Resepi Agar-Agar yang terbaik dari iResipi.com. Oleh: Che' Nom. Kali ni Che Nom nak share resepi dessert klasik iaitu agar-agar santan pandan. Mesti ramai yang suka makan agar. Hari ni Buat Orang Lapo nak kongsikan resepi Agar-agar Bandung Cincau yang nyaman ketika musim panas terutama menjelang bulan Ramadan tak lama lagi. Selalunya. Resipi sedap dan mudah untuk Agar-Agar Bandung Selasih. #susumanis #goldenapron2020 #cookpadMalaysia Mula-mula baca mini contest ni, terus terbayang air. 1- Satukan air, susu cair, agar-agar serbuk dan gula pasir dalam periuk. 2- Masakkan hingga mendidih, gunakan api sederhana. 3- Setelah mendidih masukkan perisa. Bandung is a drink that used rose syrup and milk mixing with water. By using rose syrup and soy milk, adding to the agar-agar (jelly) mixture, you can now enjoy a beautiful pink jelly with. Kalau zaman kecil dahulu, admin memang selalu makan agar-agar sirap rose ni. Memang simple je cara buatnya tapi sangat menggamit nostalgia. Paling tak lupa pagi raya ini.
Resipi sedap dan mudah untuk Agar-Agar Bandung Selasih. #susumanis #goldenapron2020 #cookpadMalaysia Mula-mula baca mini contest ni, terus terbayang air. 1- Satukan air, susu cair, agar-agar serbuk dan gula pasir dalam periuk. 2- Masakkan hingga mendidih, gunakan api sederhana. 3- Setelah mendidih masukkan perisa. Bandung is a drink that used rose syrup and milk mixing with water. By using rose syrup and soy milk, adding to the agar-agar (jelly) mixture, you can now enjoy a beautiful pink jelly with. Kalau zaman kecil dahulu, admin memang selalu makan agar-agar sirap rose ni. Memang simple je cara buatnya tapi sangat menggamit nostalgia. Paling tak lupa pagi raya ini.